Nový jízdní zážitek s ikonickou silou Harley-Davidson

7. listopad 2018

Motocykl LiveWire™ je perfektní kombinací výkonu a nových technologií. Přináší vzrušující svezení pro zkušené jezdce i jednoduché ovládání pro začínající motorkáře. Hlavní vlastnosti:

●    Ohromující zrychlení: z 0 na 100 km/h za méně než 3,5 sekund. Okamžitý příval výkonu elektrického motoru H-D Revelation™ dokáže nabídnout 100 procent jmenovitého točivého momentu ihned po otočení rukojetí plynu. 100 procent síly je stále k dispozici za každé situace.

●    Jednoduché ovládání „twist-and-go“: Elektrický motor nepotřebuje spojku ani řazení převodových stupňů, takže podstatně zjednodušuje ovládání pro začínající jezdce. Všichni jezdci ocení brzdný účinek rekuperačního režimu, který ukládá energii zpět do baterie. To je vhodné zvláště při častých rozjezdech a brzdění při jízdě v městském provozu.

●    Funkce H-D™ Connect: Motocykl LiveWire je vybaven funkcí H-D™ Connect, která dokáže spárovat jezdce s jeho motocyklem prostřednictvím jednotky Telematics Control Unit a cloudových služeb využívajících nejnovější verzi aplikace Harley-Davidson™ App. Díky této technologii je motocykl LiveWire prvním sériově vyráběným elektrickým motocyklem s plnou mobilní konektivitou v Severní Americe. Pomocí funkce H-D Connect jsou sledována potřebná data, která jsou přenášena do aplikace a poskytují jezdci prostřednictvím mobilního telefonu následující informace:

○    Stav motocyklu: Informace dostupné pomocí služby H-D Connect zahrnují údaj o nabití baterie a dojezdu ve všech oblastech s pokrytím mobilním signálem. To jezdci umožňuje na dálku zkontrolovat stav nabíjení včetně úrovně energie a zbývající doby do plného nabití. Jezdec snadno najde nabíjecí stanici díky integrovanému vyhledávači v aplikaci H-D App.
○    Výstraha při nárazu či manipulaci a pozice vozidla: Služba H-D Connect zobrazí pozici zaparkovaného motocyklu LiveWire a v případě manipulace s motocyklem či při jeho pohybu může zaslat výstrahu na telefon jezdce. Příjemnou jistotu poskytne také sledování motocyklu pomocí GPS v případě odcizení (Vyžaduje asistenci policejních složek. K dispozici na vybraných trzích).
○    Upozornění na servis: Aplikace H-D App zašle jezdci připomínky týkající se blížícího se servisu a další upozornění na péči o vozidlo. Jezdci navíc obdrží automatické připomínky servisu.

●    Výkon a dojezd optimalizované pro jízdu po městě: Motocykl dokáže na jedno nabití baterie najet odhadem 177 km po městských komunikacích.

●    Ovládání: Podvozek motocyklu LiveWire byl navržen pro obratné a jisté ovládání na ulicích velkoměst i zábavné svezení na zatáčkovitých silnicích. Motor H-D Revelation™ je usazený nízko v motocyklu, aby se snížilo celkové těžiště a zlepšila se ovladatelnost za jízdy i snadné držení po zastavení. Tento model využívá špičkové technologie -- standardně je vybaven systémem Electronic Chassis Control s funkcí ABS s možností aktivace v náklonu a kontrolou trakce. Tyto systémy jsou plně elektronické a obsahují nejnovější verzi jednotek pro měření setrvačných sil a poslední technologii snímače ABS.

●    Výrazný zvuk Harley-Davidson, minimální vibrace: Motocykl LiveWire používá elektrickou pohonnou jednotku H-D Revelation™, která minimalizuje vibrace, vyzařování tepla a hluk, což přispívá k vysokému jízdnímu komfortu. Model LiveWire je konstruován tak, aby při akceleraci a narůstání rychlosti vydával nový charakteristický zvuk Harley-Davidson. Tento nový futuristický zvuk skvěle vystihuje uhlazenou elektrickou sílu motocyklu LiveWire.

Od vize Project LiveWire™ k motocyklu LiveWire
Vize, která vedla až k produkčnímu motocyklu LiveWire, začala iniciativou Project LiveWire, představenou ve formě prototypu v roce 2014. Project LiveWire a předváděcí jízdy po celém světě daly jezdcům příležitost poskytnout cennou zpětnou vazbu o tom, co očekávají od autentického elektrického motocyklu Harley-Davidson, a podílet se na vývoji v souladu s proaktivním přístupem Motor Company. Odezva byla velmi pozitivní – a produkční verze motocyklu LiveWire vychází z poznatků shromážděných při vývoji prototypu, odezvy zákazníků při zkušebních jízdách, dalšího designového vývoje Harley-Davidson a nejnovějších pokročilých technologií.

 

Motocykl LiveWire přijde do prodeje v roce 2019 a jeho cena bude 33 710,- EUR s DPH
Pro předobjednávky kontaktujte Dana
dan@harley-davidson-praha.cz
420 739 461 094

 

 

 

 

Zjistit více o další elektrických konceptech H-D

 

 


Zpět na předchozí stránku