Lukáš bojoval za naši svobodu. Pojďme ji teď my vybojovat pro něj!

20. listopad 2020

Lukáš “HIRO” Hirka. V 19 se stal vojákem, jako skauta ho lákalo dobrodružství a ušlechtilé hodnoty. Ve 26 už měl za sebou řadu výcviků i ocenění. Byl právě na své třetí misi, z toho po druhé v Afghánistánu, když ho 7. září 2012 při raketovém útoku téměř roztrhaly střepiny a letící beton...

„Když jsem se probral z komatu a začal trochu mluvit, posteskl jsem si svému otci, že si už žádnou motorku nepořídím, na žádné nebudu už jezdit.”

Přežil. Vybojoval si to. Několikrát utekl hrobníkovi z lopaty. Přes rok byl ve vigilním kómatu, které odborné texty popisují jako neřešitelný stav poškození mozkové tkáně. Přesto se – díky intenzivní péči lékařů, nezdolné obětavosti své mámy a táty a zejména své neuvěřitelné vůli žít – dnes dokáže postavit na nohy. Jako nejhorší popisuje bezmoc, když byl vězněm vlastního těla. 

„Motorka je má vášeň. Když mi není dobře na duši, sedneme s tátou na motorku a brázdíme  okolní krajinou…”

Pojďme mu teď společně svobodný pohyb usnadnit a darovat mu, jak sám říká, „lék na poničenou duši”.

Harley-Davidson Central and Eastern Europe Lukášovi nedávno věnovala  zbrusu nový motocykl Street Bob. Teď už jen přidat speciálně upravenou sajdkáru od věhlasné české firmy Velorex, aby se Lukáš se svým tátou mohl co nejdříve zase vydat na cestu za svobodou… Jdete do toho s námi?

Účet sbírky pro Lukáše Bikers For Veterans, z.s.: 
Přispěj Lukášovi na “lodičku”!

Cíl sbírky splněn! - děkujeme

Cíl: 122 000 Kč
Tato částka pokryje: část nákladů na výrobu sajdkáry Velorex

Na tento účet můžeš přispět libovolnou částkou. Rádi bychom vybrali 122 000 Kč, které pokryjí část nákladů na výrobu sajdkáry Velorex.

Díky všem, kteří pomáháte s námi!


Skvělé články o Lukášově boji v magazínech Forbes a Reportér.

Facebook Lukáše Hirky: Lukáš "Hiro" Hirka


Zpět na předchozí stránku